Pentru a veni în sprijinul oamenilor nevoiasi care nu aveau posibilitatea de a beneficia de hrana zilnica, începând cu luna februarie 2010, din initiativa unor familii crestin-ortodoxe din Protopopiatul Satu Mare, s-a demarat  actiunea de servire a unei mese calde de trei ori pe saptamana. Aceasta activitate a asigurat masa pentru semenii nostri aflati în situatii limita, aproximativ 120 de persoane, din care 80 sunt copii, fara discriminare pe criterii etnice sau religioase. Beneficiarii acestei forme de ajutor social erau persoane cu situatii materiale precare, unii fiind lipsiti de orice forma de venit si fara domiciliu. O parte dintre acestia erau  persoane cu dizabilitati si care nu aveau  posibilitatea de a efectua o activitate care sa le aduca un  venit cu care sa îsi asigure minimul necesar pentru traiul zilnic, datorita lipsei ofertelor de pe piata muncii.
 Programul de servire a mesei a fost: marti, joi si sâmbata, cu începere de la ora 17.00 in sezonul rece si ora 18.00 in timpul sezonului cald. Hrana era servita folosindu-se farfurii si tacamuri de unica folosinta, pentru a respecta normele de igiena.
Persoanelor asistate li s-au oferit si alte forme de ajutor constând în îmbracaminte si încaltaminte de sezon, respectiv pachete  individuale cu alimente cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului si ale Sfintelor Pasti.
 În paralel cu activitatile desfasurate pentru ajutorarea individuala a persoanelor asistate, au avut loc si activitati de asistenta materiala în vederea sustinerii  familiilor cu multi copii, a familiilor monoparentale, a familiilor în care copiii sunt lasati în grija bunicilor sau au probleme de sanatate, a familiilor fara domiciliu, dar si a  persoanelor în vârsta sau bolnave care nu se pot deplasa si care sunt asistate la domiciliu.
 Acestor familii, respectiv persoane, li s-a oferit sprijin banesc din donatiile credinciosilor,  pentru diferite necesitati: cumpararea de medicamente, plata facturilor de utilitati, etc. dar au primit, de la caz la caz, si alte ajutoare  constând în mobilier, aparate electrocasnice  sau articole pentru nou-nascuti.
Acest program s-a sistat la finele anului 2018, datorita inceperii activitatii in cadrul Centrului de zi pentru copii Sfanta Tatiana, pe str. Trotusului nr. 1/A.
 
masa la cantina
 
Fotografie0204