Arhive

     ” Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; însetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati îmbracat; bolnav am fost si  M-ati cercetat; în temnita am fost si ati venit la Mine (…)

      Adevarat zic voua, întrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut.” ( Ev.Matei 25, 35-36; 40).

          Pentru a veni în sprijinul oamenilor nevoiasi care nu au posibilitatea de a beneficia de hrana zilnica, începand cu luna februarie 2010, din initiativa unor familii crestin-ortodoxe din Protopopiatul Satu Mare, s-a demarat  actiunea de servire a unei mese calde de trei ori pe saptamana.

        Aceasta activitate asigura masa pentru semenii nostri aflati în situatii limita,  aproximativ 100 de persoane, din care 45 sunt copii , apartinand diverselor  confesiuni religioase.

        Beneficiarii acestei forme de ajutor social sunt persoane cu situatii materiale precare, unii fiind lipsiti de orice forma de venit si fara domiciliu.

         O parte dintre acestia sunt  persoane cu dizabilitati si care nu au  posibilitatea de a efectua o activitate care sa le aduca un  venit cu care sa îsi asigure minimul necesar pentru traiul zilnic, datorita lipsei ofertelor de pe piata muncii .

         Programul de servire a mesei este: marti, joi si sambata, cu începere de la ora 18.00. Hrana este servita folosindu-se farfurii si tacamuri de unica folosinta, pentru a respecta normele de igiena.

        Rugam persoanele care doresc sa ofere o masa pentru saracii nostri sau sa doneze orice suma de bani pentru cantina saracilor sa ia legatura cu d-na Marinela Gliga (tel. 0740-799622) sau pr. Tiberiu Valean (tel. 0749-245274).

Va multumim!

 

 

Comments are closed.