Arhive

15078581_651388798354061_2693514232401709457_n

Timiditatea, nervozitatea, izolarea de ceilalti, tristetea sau agresivitatea nu sunt întotdeauna reactii emotionale firesti la evenimentele de zi cu zi, ci pot fi semne ca adolescentul sau copilul are unele probleme socio-afective. Nerezolvate, acestea vor avea un impact negativ asupra vietii si dezvoltarii ulterioare a copilului împiedicându-l sa se integreze în societate, afectându-i capacitatea de dezvoltare si învatare, si, în unele cazuri, chiar sanatatea.
Din punct de vedere duhovnicesc, problemele emotionale avute de cineva în copilarie sau adolescenta sunt adesea cauza deformarii spirituale a credinciosului; ele sunt adevarate bombe cu ceas, care vor exploda tot restul vietii în noi si noi pacate si patimi.
Tulburarile emotionale pot aparea ca urmare a unor evenimente emotionale puternice în familie, la scoala sau în cercul de prieteni, iar uneori pot fi rezultatul unui mod gresit de a percepe viata. Sta în puterea parintilor, a educatorilor si, în general, a adultilor din viata copilului sa vina în întâmpinarea problemelor sale emotionale, sa le rezolve si sa-i redea libertatea si bucuria vietii.
Asociatia „Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului” Satu Mare l-a invitat pe profesorul universitar dr. Adrian Opre, decanul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, pentru a ne vorbi mai multe despre acest subiect, anume „Întâmpinarea si rezolvarea problemelor emotionale la copii si adolescenti”.

Comments are closed.