Arhive

Saptamâna care a trecut a fost saptamâna daruirii de sine si a bucuriei, saptamâna în care au avut loc patru activitati de voluntariat diferite:

1. Cosul Bunatatii – Tinerii voluntari, sub îndrumarea doamnei Georgeta Ianosi au ajutat la pregatirea celor 175 de pachete alimentare familiale care au mers catre beneficiarii nostri, în cadrul campaniei Cosul Bunatatii. Ei au muncit alaturi de toata echipa AMD (asa numim noi asociatia noastra pe scurt) pentru ca pachetele sa poata fi gata la timp, iar bunatatile sa ajunga pe masa tuturor. Doamna voluntar a avut grija sa nu lipseasca nimic din niciun pachet, iar copiii au lucrat cu atentie si mult drag.

2. Un colind pentru un vârstnic – Copiii, alaturi de doamna voluntar Georgeta Ianosi au dus pachetul alimentar unei bunicute beneficiare, dar, pe lânga pachet, ei au dus cu ei si un colind, pe care l-au daruit cu drag acestei doamne. Bucuria dânsei, dar si a copiilor a fost de neînchipuit. Desi stia ca urmeaza sa primeasca pachetul cu alimente, surpriza ei a fost extrem de mare când a vazut ca acesta a fost dus de copii si ca vestea Nasterii a ajuns, asa cum e traditia la noi, si în casa dânsei.

3. Colind din suflet pentru suflet – Un alt moment emotionant a fost atunci când copiii au dus colindul si Cosul Bunatatii la o familie beneficiara unde exista un copil tetraplegic. S-a putut citi pe chipurile tinerilor nostri voluntari emotia pe care au simtit-o vazând copilasul, dar si bucuria ca au putut aduce un zâmbet pe fata mamei.

4. Ajutoarele lui Mos Craciun – În cadrul unui proiect de parteneriat, campania #cutiacubine, copiii de la Centrul de zi „Sfânta Tatiana” au adus cutii cu cadouri pentru vârstnicii nevoiasi din judet. Aceste cadouri au fost împachetate cu multa grija de tinerii voluntari din proiectul „Daruim bucurie”. Ele au ajuns, prin intermediul partenerilor nostri la bunicii care aveau atâta nevoie de putina bucurie si atentie. Astfel, pentru copiii nostri frumosi la chip si la suflet a fost o saptamâna plina, în care s-au unit ca grup, dar s-au apropiat mult si de mentorul lor, doamna voluntar senior Georgeta Ianosi. Copiii ne-au marturisit ca au trait momente pe care nu le vor uita niciodata si au venit cu multe idei si cu dorinta de a continua acest proiect. Activitatile fac parte din proiectul Generatii, sustinut de Fundatia Regala Margareta a Romaniei si Hochland – Bucuria gustului .

Comments are closed.