Arhive

     Duminica 18 noiembrie cu incepere de la orele 16.00, la Restaurantul Romantic din municipiul Satu Mare a avut loc serata caritabila „Licar de lumina”, organizata de Asociatia „Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului” in scopul colectarii fondurilor necesare amenajarii Centrului de zi pentru copii „Sfanta Tatiana”.

    Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor publice locale si judetene, candidati la alegerile parlamentare, sefi de institutii, administratori de firme, preoti, medici si alte persoane care au raspuns invitatiei de a aduce un „licar de lumina” in sufletele copiilor sarmani. Printre invitati s-au remarcat: Ministrul Transporturilor si Infrastructurii si candidatul USL în Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputatilor, Ovidiu Silaghi, prefectul Eugeniu Avram, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Stef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarii Marcela Papici si Radu Roca, candidatul ARD in Colegiul nr.2 pentru Senat, Sorin Gheorghe GHILEA, presedintele Organizatiei Judetene Satu Mare a PSD si candidat al USL în Colegiul nr. 1 pentru Senat, senatorul Valer Marian,  consilierul judetean si candidat al USL în Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputatilor, Octavian Petric.

     Serata a demarat cu urarea de bun venit adresata oaspetilor de parintele Tiberiu Valean, urmata de  rugaciunea de binecuvantare a mesei, rostita de catre pr. protopop de Satu Mare Ioan Socolan, asistat de pr. Tiberiu Valean, pr. Gabriel Gorgan, pr. Lucian Tompos si membrii asociatiei: Marinela Gliga, Sorina Calborean, Edita Ghilea, Olimpia Silaghi, Nadia Filimon, Nicolae Filimon, Corina Stanciu, Irina Rus, Ioana Slavu, Nicoleta Bumba, Ioana Cormos.            

  Intreg meniul oferit a fost de post. Pentru masa s-a primit in mod exceptional de la Episcopia Maramuresului si Satmarului dezlegare la peste si la vin.

    Atmosfera a fost intretinuta pe tot parcursul seratei de catre formatia XXL condusa extraordinar de Mircea Deac.

     Pentru a se face cunoscute activitatile desfasurate de catre asociatie de la inceputurile acesteia, s-a prezentat un power-point show cu  fotografii executate in perioada 2010-2012.

      Un moment deosebit de emotionant a fost micul program artistic prezentat sub indrumarea parintelui Lucian Tompos de catre copiii  pentru care se doreste infiintarea centrului social „Sfanta Tatiana”,  motiv pentru  care multi dintre participanti au fost impresionati pana la lacrimi in momentele in care copiii au cantat :

„Cãtre tine, Doamne, plec genunchi smerit,

Numai Tu, Stãpâne, nu m-ai pãrãsit.

 Lângã Tine, Doamne, cei sãraci se strâng,

Tie-ti cer iertare ochii care plâng.”

    Copiii au rostit si cateva versuri inchinate Maicii Domnului, ocrotitoarea asociatiei AMD si au interpretat  cantecelul: „Viata e ca o floare”.

     La finalul micii lor reprezentatii prezentata cu mult entuziasm in fata invitatilor, copiii au fost poftiti la masa pregatita special pentru ei,  intr-o incapere invecinata.

     Programul seratei a continuat cu prezentarea proiectului realizat de catre arh. Alina Roxana Lazin – SC PRO CONS AMD SRL, prin care se propune  transformarea fostei centrale termice aflata   intr-o stare avansata de degradare intr-un centru social modern, proiect apreciat in mod deosebit de catre invitati.

    Deoarece ne aflam in Postul Craciunului, programul serii a cuprins un mini-recital de colinde interpretate minunat de catre corul Bisericii „Sfintii Imparati Constantin si Elena” dirijat cu maiestrie de catre pr. protopop Ioan Socolan.

    Puncte de atractie ale serii au constituit si dansurile prezentate de catre membrii Royal Dance Club si piesele interpretate de catre copiii cursanti ai Scolii de Arte Satu Mare: Jasmin Veres, Stefania Hotca si Hermina Hotca.

    Punctul culminant al seratei a fost insa licitatia organizata in vederea strangerii fondurilor necesare pentru centrul de zi „Sfanta Tatiana”.

    Au fost scoase la licitatie 6 icoane deosebite ( una de argint, una de argint aurit, alta acoperita cu foita de aur , doua icoane pictate pe piarta, o vaza cu icoana), dar si un numar de 8 tablouri pictate de catre Cristina Gloria Oprisa ( „Florala”, „Florala II”, „Obiecte de valoare”), Maria Olteanu ( „Iarna”, „Natura statica”, „Toamna pe lac”), Mircea Beksi  („Peisaj de toamna”) si Radu Ciobanu („Amurg”).

     De asemenea s-au licitat doua piese donate de catre dr. Cornel Palfi : o masca si un tablou copie Picasso- „Artist’s son” , 5 pachete cu parfumuri AVON oferite de d-na Gabriela Poiana si nu in ultimul rand o rochie superba creata de tanara designer Ioana Calin.

        Toate piesele scoase la licitatie au fost achizitionate, participantii  dovedindu-se  generosi in ofertele lor.

   Serata a continuat cu recitalul de muzica populara si colinde a renumitului interpret  Nicolae Muresan, in scopul ajutorarii copiilor sarmani, momentul de divertisment oferit de Sorin Tanase, un artist satmarean stabilit in Baia Mare, care se intoarce oricand cu placere pe meleagurile natale si s-a incheiat magistral cu acordurile de chitara ale trupei de muzica folk, formata din  Octavian Bud, Sorin Balaj si Adina.

      Toti artistii participanti  au avut prestatii gratuite, contribuind astfel la reusita unei serate de exceptie.

        Multumim si pe aceasta cale tuturor celor care si-au adus aportul la organizarea seratei de caritate ” Licar de lumina”: sponsori, artisti, etc. dar in acelasi timp si tuturor participantilor care prin donatiile lor au facut posibila demararea lucrarilor de amenajare a centrului social pentru copii si nu in ultimul rand televiziunilor si ziarelor locale prezente la eveniment.

        Nadajduim ca nu-i vor uita niciodata pe copiii care au sufletele imaculate si pline de speranta unui „licar de lumina” care s-ar putea ivi in viata lor, si-i vor sprijini si cu alte ocazii.

Ecouri in presa despre serata „Licar de lumina”:

http://www.tv1samtel.ro/articol/14/15655/Serata-de-caritate-?Licar-de-Lumin??–un-mare-succes

http://www.nordvest-tv.ro/stiri/locale/solidaritate-social-liberala-cu-copiii-nevoiasi

http://www.gazetanord-vest.ro/2012/11/19/solidaritate-social-liberala-cu-copiii-nevoiasi/

      Pentru a viziona fotografiile realizate cu ocazia acestui eveniment, va rugam accesati urmatorul link:

http://www.flickr.com/photos/amd_satumare/sets/72157632061039616/

 

 

   

 

 

Comments are closed.