MISIUNEA CENTRULUI DE ZI consta în asistarea si educarea copiilor proveniti din medii defavorizate, cu scopul prevenirii abandonului scolar si al unei bune integrari în societate, respectiv asistarea si sprijinirea parintilor în vederea crearii unui climat familial propice dezvoltarii armonioase a copiilor.

SERVICIILE care se ofera sunt:
– Consiliere psihologica si sprijin pentru parinti si copii
– Educatie parentala, în vederea prevenirii separarii copilului de familie
– Program de ajutor la teme: ”Scoala e sansa mea”
– Activitati creative si recreative cu copiii ( excursii, tabere, concursuri sportive)
– Sprijin material pentru familii si copii, constând în alimente, rechizite, mobilier, electrocasnice, îmbracaminte si încaltaminte.

Relatii suplimentare la telefon: 0740-799622, Marinela Gliga

Regulamentul de organizare si functionare al Centrului de zi:

ROF 2019

***************************************************************

Marti 23 octombrie 2018 a avut loc festivitea de inaugurare a Centrului de zi Sfânta Tatiana, situat pe str. Trotusului nr.2, ca o încununare a eforturilor membrilor si voluntarilor Asociatiei Sf. Acoperamant al Maicii Domnului.

Slujba de sfintire a fost oficiata de PS Timotei Satmareanul, Episcop  Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, împreuna cu un sobor de preoti.

Programul artistic a fost sustinut de copiii AMD si grupul folk al Colegiului National Doamna Stanca.

Au cuvântat PS Timotei, presedintele asociatiei pr. Tiberiu Valean, dna vicepresedinte Marinela Gliga – care a prezentat istoricul si activitatile AMD, dl prefect Darius Filip.

*********************************************************************************************************

In luna iunie 2012, printr-o hotarare a Consiliului Local al Municipiului Satu Mare, a fost aprobata concesionarea catre Asociatia „Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului” pentru o perioada de 30 de ani, a fostei centrale termice din Cartierul Micro 15, Aleea Trotus nr.2, in vederea transformarii in Centrul de zi pentru copii ” Sfanta Tatiana”.

 

Stadiul initial al centralei:

interior

DSC_0669