Arhive

Sambata 24.11.2012 s-a desfasurat o noua intalnire a grupului de adolescenti AMD. Leonard, unul dintre  membrii grupului, a propus ca tema a discutiilor definirea scopului propriu in viata a fiecaruia dintre ei.

Tinerii si-au definit ca scop al vietii instruirea in vederea exercitarii diverselor profesii: medic, nutritionist, psiholog, matematician, etc., evidentiindu-se importanta fiecareia pentru societatea actuala.

Indrumati de parintele Tiberiu Valean, adolescentii au ajuns insa la concluzia ca scopul suprem al vietii fiecaruia trebuie sa fie mantuirea sufletului. Omul, creat dupa chipul lui Dumnezeu, poate ajunge la asemanare cu Creatorul sau prin respectarea tuturor poruncilor dumnezeiesti, care duce in final la o viata de sfintenie.

Discutiile au continuat despre Sfanta Treime si faptul ca principiul treimii este imprimat in intregul univers: spatiul este tridimensional: lungime, latime, inaltime, soarele are trei atribute: globul, lumina si caldura, etc.

S-a discutat apoi despre teoriile aparitiei universului, punandu-se in antiteza teoria creationista care are sute de argumente, cu teoria Big Bang care are multe deficiente.

De exemplu, se poate formula intrebarea : Cine a dat primul impuls in Bing Bang, daca nu exista dinainte o forta? Singurul raspuns logic este ca era nevoie sa existe o forta si ca acea forta existenta inainte de Big Bang era chiar Dumnezeu – Creatorul lumii.

In final s-au stabilit grupele de adolescenti care vor intreprinde actiuni de voluntariat la Casele de copii „Diana”, „Lorena” si „Felicia”, urmand ca fiecare grupa sa intocmeasca un raport cu privire la activitatile desfasurate.

Fotografii: http://www.flickr.com/photos/amdsm/sets/72157632101339848/

Comments are closed.