Arhive

Multumim tuturor celor care de 7 ani ne sprijina în actiunile noastre. Cei care doriti sa faceti donatii pentru realizarea Centrului de zi pentru copii ”Sfânta Tatiana” puteti gasi detaliile necesare aici: www.amd-sm.ro/donatii sau la numarul de telefon: 0740-799622, Marinela Gliga.
Se pot face si donatii on-line, direct de pe card http://amd-sm.ro/doneaza-online/ sau sub forma de numerar.
Asociatia „Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului” Satu Mare, desfasoara diferite activitati cu caracter social:
– de trei ori pe saptamâna ofera o masa calda unui numar de 120 persoane defavorizate, dintre care 80 de copii, fara discriminare etnica sau religioasa;
– face colecte de îmbracaminte si încaltaminte pe care le distribuie în mod organizat persoanelor asistate;
– ofera asistenta materiala sub diferite forme (ajutor financiar, obiecte de mobilier, alimente, produse de igiena etc.)
– ofera asistenta medicala primara;
– asista cei 80 de copii din familiile defavorizate prin diferite programe: meditatii after- school, ofera rechizite, îmbracaminte si încaltaminte, monitorizeaza frecventa scolara, desfasoara programe artistice etc.
Toate activitatile se desfasoara din donatii si cu ajutorul voluntarilor.
In luna iunie 2012, printr-o hotarâre a Consiliului Local al Municipiului Satu Mare, a fost aprobata concesionarea catre Asociatia “Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului” pentru o perioada de 30 de ani, a unei foste centrale termice de cartier, in vederea transformarii in Centrul de zi pentru copii ”Sfânta Tatiana”.
Realitatea de zi cu zi a dovedit ca este necesara înfiintarea centrului de zi unde copiii proveniti din familiile defavorizate sa poata beneficia de asistenta educationala pentru prevenirea abandonului scolar si dezvoltarea unui comportament social normal, în vederea unei bune integrari în societate.
Lucrarile la centrul de zi continua, la ora actuala fiind realizat sistemul de încalzire în pardoseala si tencuirea interioara.

Comments are closed.