Arhive

Miercuri 11 decembrie la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti a avut loc spectacolul caritabil „Larg deschideti poarta sufletelor voastre” organizat in vederea strangerii de fonduri pentru amenajarea Centrului de zi „Sfanta Tatiana”.

In acest moment asociatia nu are un spatiu amenajat corespunzator in care sa poata desfasura in bune conditii activitatile cu copiii apartinand familiilor asistate.

In urma demersurilor efectuate catre autoritatile publice locale, in luna iunie 2012, printr-o Hotarare a Consiliului Local al Municipiului Satu Mare a fost aprobata concesionarea pentru o perioada de 30 de ani a fostei centrale termice din cartierul Micro 15, Aleea Trotus, nr.2, in vederea modificarii de destinatie a acesteia in „Centru de zi pentru copii  Sfanta Tatiana”.

Invitatilor la spectacol  le-au fost oferite la intrare pachetele continand calendare si lumanari decorate cu drag de catre grupul de adolescenti voluntari ai Asociatiei.

In foaierul Filarmonicii au fost expuse icoane pictate pe sticla de micii voluntari si donate  spre a fi vandute in acelasi scop.

Intr-o atmosfera de sarbatoare si in fata unei sali arhipline a avut loc un spectacol de inalta tinuta artistica. Toti artistii care au evoluat, in frunte cu Nicolae si Nicusor Muresan, au sustinut initiativa noastra. Cele mai emotionante momente au fost insa cele sustinute de grupul de copiii asistati, care au interpretat cu glasurile lor de ingerasi, minunate colinde.

Pe tot parcursul spectacolului s-au amintit modalitatile in care se pot face donatii pentru sustinerea amenajarii centrului „Sfanta Tatiana”:

I. Societatile comerciale pot directiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG, pe baza unui contract de sponsorizare, doar diferenta virandu-se catre stat. Astfel fondurile raman in cadrul comunitatii fara a face un efort financiar si putem vedea rodul utilizarii lor.

Informatii suplimentare se pot gasi in Legea sponsorizarii nr. 32/1994 si in Codul Fiscal.

Incheierea contractelor de sponsorizare, respectiv plata sumei care reprezinta 20% din impozitul pe profit, trebuie facute inainte de sfarsitul anului 2013. Plata se poate face prin virament bancar sau cu numerar.

 II. Se poate redirectiona 2% din impozitul pe venitul anual, conform prevederilor Codului fiscal. In acest scop se completeaza de catre orice persoana fizica doritoare Declaratia 230 pentru venituri din salarii, respectiv Declaratia 200 pentru venituri din activitati independente (cabinete medicale individuale, notari, avocati, contabili, artisti,etc).

Cont in lei: RO46CECESM0130RON0363930, deschis la CEC BANK SA Satu Mare.

Cod fiscal: 27220342

Titular cont: Asociatia „Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului”

Persoane de contact:

 Pr. Tiberiu Valean: 0749 – 245274

Ing. Marinela Gliga: 0740 – 799622

dsc05450dsc05449dsc05440dsc05438dsc05436dsc05461

Comments are closed.