Arhive

Sambata, 25. 02.2012, Departamentul pentru copii a avut o noua intalnire. Aceasta a debutat cu programul de catehizare tinut de Parintele Lucian, care le-a vorbit copiilor despre post si importanta acestuia, incurajandu-i si sfatuindu-i  sa respecte  zilele de post . Parintele le-a mai explicat copiilor si cum trebuie sa se pregateasca orice crestin pentru marele praznic al Invierii Domnului, pentru a putea primi aceasta sarbatoare cu bucurie si binecuvantare.
Apoi, in cadrul programului Copiii – prietenii copiilor, cei mici au incercat sa vina in sprijinul unei fetite bolnave (Rentea Florentina), care are nevoie de fonduri pentru o operatie fara de care viata ei va fi periclitata. Ei au confectionat niste inimioare cu un mesaj caritabil, pe care duminica, 26.02.2012, le-au impartit la sfarsitul Sfintei Liturghii la iesirea din Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, incercand astfel sa sensibilizeze credinciosii si sa-i determine sa participe la colecta in bani pentru operatia Florentinei.
Copiii au fost fericiti ca au putut contribui cu un gest cat de mic pentru salvarea unui alt copil. Poate ar trebui si noi, adultii, sa luam aminte la sinceritatea cu care se pot darui acesti copilasi, la simplitatea si curatia gesturilor lor.
Sa avem parte de un post binecuvantat!

Sorina C.

Comments are closed.