Arhive

Cercul de pictura ”Icoana din suflet de copil” a luat fiinta la initiativa pastorului duhovnicesc si fondator al Asociatiei „Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului”, parintele Tiberiu Valean. Amintim astfel ca în cadrul asociatiei s-au desfasurat în anii precedenti, ateliere de icoana pe sticla, promovându-se valorile cultural-artistice.
Anul acesta s-a reusit desfasurarea cercului de pictura pe sticla prin Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” si Primaria Municipiului Satu Mare în cadrul unui proiect pentru pastrarea valorilor national-religioase. Coordonatorii proiectului au fost doamna Gliga Marinela, împreuna cu parintele Tompos Lucian.
În ceea ce priveste tehnica de lucru, care este aparent pretentioasa, aceasta nu a pus piedici micilor iconari. Copiii au avut curajul de a experimenta o altfel de arta, gasind totodata modalitati de a transforma simple schite în obiecte artistice durabile, completând astfel patrimoniul românesc.
Fiecare început a fost împletit cu rugaciune, munca si cântari sfinte, ziditoare de suflet, ce au adus pe Ziditor mai aproape de creatie.

„Doamne Dumnezeul meu
Nici un lucru nu e greu
Când încep cu harul Tau
Munca mea fa sa rodeasca
Roadele sa se sfinteasca
Bucuria sa sporeasca. Amin.”

Aducem multumiri tuturor celor care ne-au sustinut: Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”, Primariei Municipiului Satu Mare, Asociatiei Artistilor Plastici Satu Mare prin domnul Gergely Csaba si în special parintilor ce au crescut acesti mici artisti.

Comments are closed.