Arhive

parintele-gheorghe-calciu

Rugaciune pentru neam 

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, în acest post al Sfintelor Patimi ale Fiului Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, venim la Tine, Doamne, cu pocainta si durere în inimi sa ne rugam pentru poporul românesc. Asculta cererea noastra în ajunul marii sarbatori a Învierii triumfale a Mântuitorului nostru Hristos.

Intra, Doamne, ca un împarat ceresc în tara noastra si în neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti. Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului românesc si viata lui o calca în picioare. Facutu-l-a sa locuiasca în întuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mâhnit de moarte. Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie întâiul, sa slujeasca tuturor. Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamântul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrainat. Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele, ci si cu inima.

Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta. Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii. Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci înceteaza, Doamne, bataia Ta împotriva poporului românesc. Adu-Ti aminte de bunatatea Ta si-l miluieste pe el. Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt în afara tarii, în exil sau vânduti odata cu teritoriile cedate, si-l miluieste pe ei.

Reunifica poporul Tau. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iarta-i pacatele savârsite, apostaziile, rautatile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare si la razvratire împotriva Ta. Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfânta, Pururea Fecioara Maria, Puterile ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata. Adu-Ti aminte, Stapâne, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica, Tara si Neam; adu-Ti aminte de sângele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta în balanta iertarii noastre.

Reda poporului nostru pamantul pe care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vândute, reda-i pacea vazduhului si îmbelsugarea roadelor pamântului, stapânirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum îi vrei Tu, Milostive. Auzi-ne, Doamne, întru îndurarea Ta!

Nu intra, Stapâne, la judecata cu robii Tai, ci întoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Si trecând prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfânta Ta înviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine împreuna cu Tatal si cu Duhul Sfânt, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin!

Pr. Gheorghe Calciu

 

Comments are closed.