Arhive

Sambata 24.11.2012 a avut loc o noua intalnire a  copiilor  inscrisi la programul educativ si de catehizare. Spre bucuria coordonatorilor, grupul s-a extins, la activitate participand  tot mai multi copii.

Deoarece ne aflam in postul Craciunului, sub coordonarea parintelui Lucian Tompos au inceput repetitiile pentru colinde.

Dar inainte de aceasta, deoarece este un subiect de actualitate,  parintele le-a atras atentia asupra faptului ca pozele postate pe conturile de Facebook, pot fi folosite de catre retelele de trafic de persoane si i-a sfatuit pe copii sa fie prudenti in ceea ce priveste datele personale si activitatea lor pe site-urile de socializare.

De asemenea, le-a vorbit copiilor despre influenta cuvintelor rostite si a muzicii asupra celor din jur. A dat ca exemplu experimentele efectuate pe picaturile de apa care sunt supuse la diverse sunete, unele placute, altele nu, apoi fiind congelate. Granulele de gheata rezultate, vazute la microscop, difera mult unele fata de altele. Cele supuse la muzica clasica au o forma perfecta, armonioasa, pe cand cele supuse la sunete stridente sau la muzica rock, sunt neregulate. De asemenea muzica influenteaza pozitiv sau negativ, in functie de genul acesteia, pulsul si bataile inimii .

Tinand cont de frumusetea colindelor interpretate de copii, cu siguranta ca un astfel de experiment efectuat asupra lor ar fi avut rezultate pozitive.

In a doua parte a activitatilor, sub indrumarea d-rei prof. Sorina Calborean, copiii au fost impartiti pe grupe care au participat la mai multe concursuri de  religie ortodoxa, memorie si logica. De exemplu, au primit un sir de cuvinte extrase din Sfanta Scriptura si au trebuit sa identifice personajul care are legatura cu termenul respectiv: rai, arca, Tablele Legii, psalmi, car de foc, etc.  Copiii s-au descurcat foarte bine, dovedind ca au multe cunostinte in domeniu.

Au urmat alte jocuri: aranjarea unor patrate de hartie divers colorate intr-o ordine prestabilita, pe care trebuiau sa o retina, identificarea reciproca de catre doi copii a culorii patratului de hartie lipit pe spatele celuilalt, confectionarea unei mumii din hartie igienica.

Toate concursurile au starnit interesul copiilor, castigatorii fiind rasplatiti cu aplauzele tuturor participantilor.

Pentru fotografii accesati link-ul:

http://www.flickr.com/photos/amdsm/sets/72157632100904604/

 

 

 

Comments are closed.