Arhive

In perioada 27 august – 2 septembrie 2015, Asociatia Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului a organizat la Cavnic in judetul Maramures, tabara de vara pentru copii.
Intr-un decor de vis cu munti, vai, cascade, la altitudinea de peste 1000 de metri, un grup de 27 de copii apartinand familiilor asistate, selectati in functie de veniturile familiei, comportamentul lor si rezultatele scolare, au petrecut o saptamana minunata, coordonati de voluntarii asociatiei: Marinela Gliga, Sorina Calborean, Adela Osan si asistentul social Doru Olaru. In ultima seara, cand a avut loc si focul de tabara, copiii au primit vizita pr. Tiberiu Valean si a doamnei preotese.
Programul zilnic a constat in rugaciunile de dimineata, gimnastica de inviorare, mic dejun, concursuri sportive, activitati artistice, ateliere de creatie, masa de pranz, drumetii, jocuri, plaja, cantece de tabara, cina, povesti cu tema religioasa.
S-au organizat mai multe ateliere de creatie.
Primul atelier: S-au decorat borcanase de sticla în care au fost puse lumânari si astfel
s-au obtinut candele ornamentale care au fost aprinse seara la programul de cântece cu chitara, dar si la rugaciune.
Al doilea: S-au confectionat medalioane din forme de lemn pictate cu culori acrilice, medalioane pe care copiii le-au purtat în tabara.
Al treilea atelier: S-au confectionat papusi din linguri de lemn, ornamentate cu materiale textile, dar si cu alte obiecte decorative. Unii copii au ales sa picteze lingurile cu culori acrilice, în diferite modele.
Toate lucrarile realizate la cele trei ateliere au fost adevarate opere de arta pe care copiii le-au luat acasa ca si suveniruri.
S-au facut drumetii pe partiile din Cavnic, si intr-o zi, impreuna ca doi jandarmi montani spre varful Trei Apostoli, la cabana vanatorilor din padure. Jandarmii montani au oferit copiilor explicatii despre munca si misiunea lor, despre cum ii ajuta pe turistii aflati in dificultate, dar si cum ii amendeaza pe cei ce incalca legile.
S-au facut doua excursii la cascada din apropierea cabanei, unde copiii au facut baie.
Duminica s-a participat la Sfanta Liturghie la biserica din sat, parintele paroh si d-na preoteasa oferind cu drag copiilor cornuri.
Alimentele achizitionate si ramase nefolosite, au fost donate unei familii cu 8 copii din Cavnic.
Pentru toate activitatile desfasurate copiii au fost recompensati cu diplome de merit si de participare.

DSCF4229 DSCF4230 IMG_20150828_155539 IMG_20150828_172139 IMG_20150828_165558 IMG_20150831_105646

DSCF4274

 

 

 

 

Comments are closed.